LEZEN: 7X TRUE CRIME

dinsdag 6 augustus 2019

Goedemorgen lieve lezers. Ondertussen ben ik weer veel aan het bloggen en probeer ik alles weer netjes bij te houden: minstens twee keer in de week. Wat jullie misschien ook is opgevallen, is dat ik het ook leuk vind om af en toe over wat anders te bloggen dan alleen beauty en fashion. Sinds kleins af aan lees ik altijd al veel. Dit heb ik een lange periode ook weer niet gedaan, behalve op vakantie, maar sinds een tijdje lees ik nu weer veel. Ik ben helemaal weg van True Crime, dit betekend dat het waargebeurde misdaad verhalen zijn. Zo lees ik niet alleen de boeken van Holleeder, maar lees ik ook de rechtszaken mee via Saskia Belleman op Twitter. Misschien klinkt het gek, en verwacht je dit totaal niet van mij, maar ik vind dit allemaal oprecht heel interessant. Vandaag zet ik voor jullie mijn 7 favoriete True Crime boeken op een rijtje. Ik weet namelijk zeker dat ik niet de enige ben die dit soort boeken heel makkelijk weg leest.

Mocro Maffia - Wraak - Borgerokko Maffia

Mocro Maffia zullen velen van jullie wel kennen, of laat ik beter zeggen; hier zullen jullie de verhalen vast wel van kennen. Is het niet van het nieuws, dan is het wel van het boek of van de serie. Het boek Mocro Maffia, vertelt, zoals de schrijver het zegt 'het inside-verhaal over de opkomst van een nieuwe generatie zware criminelen. Een verhaal over geld, ambitie, hoogmoed en verraad.' 

In dit boek lees je waar de 'oorlog' begonnen is, wie hierbij betrokken zijn en waarom dit allemaal zo gegaan is. Deze 'oorlog', zoals ze dat noemen, trekt ondertussen al een behoorlijke tijd door heel Nederland heen en zelfs tot in België. 

Wraak is, gok ik, twee maanden geleden uitgegeven. Dit is het vervolg op het boek Mocro Maffia. Op het moment dat ik deze in de winkel zag liggen, lag dit boek in dezelfde seconde al op de toonbank. De lezers van het boek Mocro Maffia, zaten hier allemaal net als ik, op te wachten. Deze boeken hebben ook niet voor niets allerlei prijzen gewonnen; ze zijn zó goed. Wraak zie je niet staan op bovenstaande foto, deze heb ik later pas gekocht.

Mocro Maffia en Wraak zijn beide geschreven door Wouter Laumans & Marijn Schrijver.

Borgerokko Maffia geschreven door Raf Sauviller.
Het boek Borgerokko Maffia speelt zich af in een Vlaamse stad aan de Schelde; dit boek heeft ook weer ontzettend veel te maken met Mocro Maffia. Deze stad is/was voor de Mocro Maffia hier in Nederland ook zeer belangrijk. De mensen in deze stad zijn begonnen 'in dienst' voor de Nederlandse drugsbazen en zijn inmiddels een gehele eigen organisatie geworden. Dit boek gaat voornamelijk over wat zich hier afspeelt.

Afrekeningen - Biografie van de Bijlmer Bajes

Afrekeningen is geschreven door misdaadverslaggever Paul Vugts van het Parool. Dit boek gaat over de afrekeningen van de Nederlandse onderwereld. Een kort en krachtige samenvatting, maar zeer duidelijk lijkt mij. Paul Vugts heeft meerdere true crime boeken geschreven, waaronder: 'Hells Angels, misdaadclub of motorbende?' en 'De Endstra-tapes.' 

Biografie van de Bijlmer Bajes gaat over de geschiedenis van de 'Bijlmer Bajes'. Dit boek is geschreven door Gerlof Leistra & Annemarie van Ulden. De Bijlmer Bajes is een ontzettend bekende gevangenis, hier hebben onder andere gezeten: Willem Holleeder, Klaas Bruinsma en Gwenette Martha. De schrijvers van dit boek hebben twee jaar lang in deze gevangenis rond mogen lopen en weten daarom alle in's en outs; en verschillende verhalen van gedetineerden. 

De gevangenis in de Bijlmer is op 1 juni 2016 gesloten; deze bestaat niet meer. Heel veel mensen vinden dit erg jammer, denk aan de Amsterdammers voor wie dit echt een stukje geschiedenis van de stad is. 

Helicopter Heist - Holleeders Onderwereld 'Onthullingen uit de politiedossiers' 

Helicopter Heist is geschreven door Jonas Bonnier. Dit is een boek van maar liefst 446 bladzijden; maar zo spannend. Ik heb dit boek binnen 4/5 dagen uitgelezen. Dit wel op vakantie aangezien ik daar op strand alle tijd had om te lezen, maar dit betekend wel dat het een ontzettend spannend verhaal is. Dit boek is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal van vier Zweedse mannen die een van de meest spectaculaire geldroven ooit pleegden. Klinkt een beetje als La Casa de Papel en lijkt er  ook wel een klein beetje op. De mannen die verantwoordelijk zijn/waren voor de roof zijn gevangen genomen maar de 39 miljoen Zweedse kronen die zij hiermee hebben kunnen krijgen; zijn nooit terug gevonden.

Holleeders Onderwereld 'Onthullingen uit de politiedossiers' is geschreven door Wim van de Pol. Holleeder is misschien wel een van de bekendste 'criminelen' in Nederland. De laatste tijd ook weer een veel besproken onderwerp in verband met de lopende/afgelopen rechtszaken die plaats hebben gevonden. De schrijver van dit boek kreeg als enige, exclusief toegang tot de politiedossiers over de onderzoeken van de vijf moorden waarvan Holleeder wordt verdacht. Ook kreeg hij inzage in sommige stukken van tientallen andere moorden waarmee ze denken dat Holleeder in verband staat. 

Er valt namelijk veel meer te vertellen dan dat wij alleen in de media te zien krijgen, dit vind je allemaal in dit boek. Je leest de meningen van verschillende mensen, ziet feiten voorbij komen en voorbeelden van verschillende telefoongesprekken. Je kunt zo 'je eigen kijk' op de zaken zien te krijgen.

Dit boek heb ik nog niet uit, maar is een ontzettend goed boek en écht een aanrader.Lezen jullie ook weleens waargebeurde misdaad verhalen? Of lezen jullie liever een andere genre?


Image and video hosting by TinyPic

Een reactie posten

Latest Instagrams

© Beauty by Bo. Design by FCD.