UPDATED HAIR ROUTINE

dinsdag 12 februari 2019

Goedemorgen lieve lezers. De mensen die mij op Instagram volgen, zullen misschien wel weten dat ik laatst een filmpje in mijn verhaal had geplaatst van mijn haar. Ik kreeg hier zo ontzettend veel reacties op met de vraag wat ik gebruikte voor mijn haar, dat ik besloot om hier een artikel over te maken. In dit artikel ga ik jullie heel precies uitleggen wat ik gebruik, hoe ik het gebruik en hoevaak. Na maanden lang heb ik eindelijk een vaste hairroutine, die het beste past bij mijn haar. Lees snel verder om erachter te komen!

Laat ik beginnen met het feit dat ik na een lange tijd echt te tevreden ben met het resultaat. Mijn haar is enorm gegroeid, nog steeds heel dik en heeft altijd een mooie gezonde glans. Dit allemaal door deze producten. Ik heb veel diverse producten gebruikt waarvan er misschien maar 1 a 2 zijn gebleven in mijn vaste routine. Na goede adviezen van de kapper (Create by Mos) heb ik er sinds een tijdje weer heerlijke spulletjes bij, die mij precies het resultaat geven dat ik verwachtte te hebben.

De shampoo die ik gebruik is van Oil Wonders Volume Rose van Matrix. Deze shampoo ruikt heerlijk en bevat olie, wat ik zelf heel prettig vind. Ik vind het echt heel prettig om gehydrateerd haar te hebben. Ik streef er op dit moment naar om 2/3 keer per week mijn haar te wassen, omdat te vaak wassen slecht is. Ik was altijd gewend om het dagelijks te wassen, maar ik merk echt heelveel verschil nu ik het 2 a 3 keer per week was. Door de routine die ik nu heb zit het ook echt bijna alle dagen goed!

De shampoo gebruik ik dus 2 a 3 keer per week. Ik was altijd 2 keer met shampoo en daarna met conditioner, of ik doe een masker in. Dus 1 keer shampoo, uitspoelen, nog een keer shampoo, uitspoelen; en dan vervolgens je conditioner of het masker.

De conditioner die ik gebruik is de Curl Please van Matrix. Curl please? Maar je hebt toch helemaal geen krullen? Same thoughts! Ik had zelf waarschijnlijk nooit naar een conditioner als deze gekeken. Heel toevallig toen mijn haar werd gewassen bij de kapper, rook ik ineens iets heel lekkers. Ik vroeg wat het was, en het was deze conditioner. Wat bleek? Ook voor 'niet-krullend' haar scheen deze heel goed te zijn. En dit merk ik ook echt! Mijn haar word echt enorm zacht van deze conditioner! De geur van deze conditioner is echt enorm fris. Ook bevat deze conditioner jojoba olie, ik gok dat dit hetgene is wat het zo ontzettend zacht maakt. Love it!

De conditioner gebruik ik 2 keer per week. De andere ene keer die overblijft gebruik ik het masker. 

Het masker dat ik gebruik is So Long Damage van Matrix. Ook dit product ruikt weer heel lekker. Dit masker is echt heel prettig, en ik merk echt dat mijn punten er enorm zacht van worden. Dit masker is echt weer even een boost voor je haar.

Ik gebruik dit masker ongeveer 1 keer per week.

Maar, dit is nog niet alles. Wat bij mij heel belangrijk is, is dat ik het niet nat in een knot ga doen. Ik moet mijn haar gelijk föhnen. Als ik mijn haar nat in een knot doe, heb ik er de komende dagen helemaal niets meer aan.

Voor ik het ga föhnen maak ik het een beetje handdoek droog. Ik heb vaak al even 10 a 15 minuutjes een handdoek om mijn haren heen gehad waar door het al wat droger is. 

Vervolgens doe ik in mijn punten een leave-in-elixer. Dit is de So Long Damage van Matrix. Deze is van dezelfde lijn als het masker. Omdat mijn haar niet snel vet is, en ik heelveel haar heb, doe ik het overgebleven restje vaak door mijn hele haar heen. Ik merk echt dat dit product ontzettend veel doet met mijn haar, alsof er een soort beschermlaagje omheen komt.

Daarna doe ik ook nog een druppeltje in van de Morrocan Oil Treatment. Dit is echt mijn holy grail   product. Ik gebruik dit al jaren en kan echt niet meer zonder. Deze olie ruikt zo lekker en hydrateert je haar tot in de puntjes! Love it! Deze olie is gemaakt op basis van argan olie, ook iets wat heel goed is voor je haar.

En als laatste doe ik er nog een klein beetje leave-in conditioner in van Balmain. Daarna föhn ik het helemaal droog. Een leave in conditioner vind ik zelf heel fijn, het is net even dat beetje extra! 

Als ik mijn haar na dit alles heb droog geföhnd, voelt het zo zacht, alsof ik net bij de kapper vandaan kom. Het zit dan ook dagen lang mooi, zonder dat ik het hoef te stijlen. Ik ben in ieder geval ontzettend blij dat ik de ideale producten heb gevonden! Let op: zoals je ziet gebruik ik wel van alles wat. Ik zelf heb vrij dik haar en het word niet snel vet. Let op dat als je haar wat sneller vet wordt, je van alles écht maar een klein beetje gebruikt. Bijna al mijn producten bevatten ook olie.

Wat zijn jullie favoriete haarproducten?

Image and video hosting by TinyPic

3 opmerkingen

 1. Je hebt prachtig haar Bo!

  Wat ik zelf gebruik is de haircustard van Lush. Mijn haar word er dik en glanzend van. Ik merk ook dat mijn haar er sneller door groeit! Ik krijg vaak de vraag “ hoe komt het dat jou haar zo snel groeit “ door de hair custard dus! Echt een aanrader.

  Verder was ik mijn haar altijd met L’Oréal shampoo ( blauwe fles ). Als ik deze shampoo niet gebruik, heb ik dun haar. Deze shampoo geeft mij zoveel boost.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thx love! Ga dat product van Lush eens opzoeken, ben benieuwd! :)

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© Beauty by Bo. Design by FCD.