OK. BUT FIRST: COFFEE

donderdag 21 februari 2019

Goedemorgen lieve lezers. Omdat ik het leuk vind om mijn blog een beetje gevarieerd te houden, en het ook weleens leuk is als je volgers je beter leren kennen op een bepaald gebied, heb ik vandaag voor jullie de koffietag. Sommige mensen hebben er een hekel aan, sommige kunnen er niet zonder.. Ik vind dit in ieder geval een hele leuke tag om te doen! Benieuwd hoe ik mijn bakkie drink? Of gewoon benieuwd naar deze tag? Lees snel verder!


1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie en hoe smaakte dat?
Pfff, lastige vraag. Ik kan me wel herinneren dat toen ik heel jong was, ik het op de een of andere manier heel lekker vond. Mijn vader deed dan heel af en toe een klein beetje in mijn flesje, ik herinner me dit ook nog, en ik vond dat als kind echt heerlijk. Ik ben alleen pas echt begonnen met koffie drinken op mijn 15/16e. Het is toen allemaal begonnen met een latte machiato. Ik vond de smaak echt wel even wennen, ondanks de overdosis melk, maar ben het zo wel leren drinken.

2. Met wie drink jij graag koffie?
Ik zal heel eerlijk zijn, daar geef ik nou echt niks om. Tuurlijk vind ik het ontzettend gezellig om even een bakkie te doen, maar als ik voel dat ik op dat moment wel een koffie'tje kan gebruiken; maakt het me allemaal niets meer uit of het nu alleen is of niet.

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?
S'ochtends sowieso, ik kon me dit eerst misschien niet voorstellen, maar ik start gewoon niet meer normaal op zonder. Alsof mijn 'batterij' dan niet 'opgeladen' is. Af en toe neem ik 's middags om een uur of 3/4 ook nog wel eens koffie, dit ligt er een beetje aan. Op de maandagen ontbreekt die in de middag in ieder geval niet. 'S avonds op een terrasje kan ik ook nog best vaak even een cappuchinotje bestellen.

4. Wat is je favoriete koffievariatie?
Dat is zonder twijfelen een cappuchino. 

5. Wat is je favoriete koffiemerk?
Ik heb niet echt een favoriet merk, van diverse merken vind ik de koffie wel lekker. Wat ik wel vreselijk vind is wanneer het slappe koffie is, bah.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Op z'n tijd neem ik weleens een 'speciaal' koffietje met bijvoorbeeld een smaakje, maar het liefst drink ik gewoon een cappuchino. Maar, ik vind het wel altijd leuk om af en toe eens iets anders te proberen.

7. Waar koop jij je koffie?
Het ligt er echt aan waar ik op dat moment in de buurt ben, en hoe de tijd is. Als ik haast heb dan ren ik naar de eerste/rustigste plek die ik zie. Als ik er de tijd voor kan nemen ga ik het liefst kijken waar het er voor mij het beste uitziet en heel gek, waar het het lekkerst ruikt. Noem me basic, maar Starbucks blijf ik heerlijk vinden.

8. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?
Als ik een normaal kopje koffie heb, zitten er bij mij altijd twee suikerklontjes in en melk.

9. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?
Een stukje chocola, maar dan ook wel een klein stukje. Ik moet bij m'n koffie geen hele reep chocola weg gaan eten, want van die combinatie word ik dan een beetje misselijk. Misschien is dat ook niet gek na een reep chocola, met of zonder koffie..

10. Nooit meer koffie of nooit meer thee?
Die keuze is voor mij snel gemaakt. Hoe ik vroeger geen koffie lustte en alleen maar thee dronk, had ik dit misschien nooit gedacht, maar nooit meer thee dan. Ik vind op z'n tijd een kopje thee echt wel lekker, maar ik geef er eerlijk gezegd niet om.

Hou jij meer van koffie of van thee?


Image and video hosting by TinyPic

Een reactie posten

Latest Instagrams

© Beauty by Bo. Design by FCD.