BACK TO SCHOOL - TIPS

dinsdag 11 september 2018

Goodmorning lieve lezers, voor vele is het nieuwe schooljaar weer begonnen. Voor sommige hun eerste jaar, hun laatste jaar en ga zo maar door. Ik zelf zit op dit moment in mijn examenjaar, en wil dus alles zo goed mogelijk afronden. Ik zelf hou er van als alles goed geordend is, omdat dat mij erg veel rust geeft. Ik heb voor jullie wat tips, om het jaar zo goed mogelijk door te komen.


1 - HOU ELK VAK APART
Wat ik zelf heel fijn vind, is om voor alles een apart schrift te hebben, en op de computer ook alles in een eigen map. Ik vind het namelijk vreselijk om te moeten vissen, naar de informatie die ik nodig heb. Het geeft mij ook heel veel rust om te zien dat alles gewoon netjes is. Dit is eigenlijk een vrij simpele stap.

2 - PLANNEN
Zelf hebben jullie al eerder kunnen lezen op mijn blog dat ik een groot fan ben van het plannen. Ook voor school is dat ontzettend fijn vind ik. Buiten mijn agenda om, koop ik ook altijd een planner. Ik gebruik dan ook verschillende maskers en kleuren. In mijn agenda markeer ik bijvoorbeeld alles wat met school te maken heeft blauw.

Ik merk ook dat wanneer ik dingen vooruit plan, ik nooit voor verassingen kom te staan. Als jij enkel naar de week kijkt waar je in zit, je bladert je pagina om, en je komt er ineens achter dat je de week daarop een toets hebt.. Dan krijg je het misschien wel Spaans benauwd. Daarom: plan de week daar voor bijvoorbeeld in dat je gaat leren, of geef aan dat de toets eraan komt.

3 - MAAK HET LEUK
Koop mooie gekleurde markers, pennen, en andere leuke hebberige spulletjes. Ik merk dat ik daar een soort van 'enthousiast' van wordt om te moeten schrijven. Wat ook leuk is, is om te leren handletteren. Zo maak je het nog leuker, en geeft het een mooie uitstraling.

4 - AT LAST, GUN JEZELF ONTSPANNING
Het is ook gewoon mega belangrijk om jezelf ontspanning te geven. Zorg er voor dat je rust in je hoofd hebt. Als je zelf rustig in je hoofd bent, gaat de rest ook veel makkelijker. Geef jezelf af en toe wat me-time, en ontspan. En, het plannen heeft natuurlijk ook wel met wat rust te maken, of kan je helpen om wat rust te geven.

Hebben jullie nog wat back to school tips?

Image and video hosting by TinyPic

Een reactie posten

Latest Instagrams

© Beauty by Bo. Design by FCD.