HOE IK MIJN GEZICHT REINIG EN VERZORG

maandag 26 maart 2018

Goedemiddag lieve lezers, vandaag heb ik weer een nieuw artikel voor jullie. Dit gaat namelijk over hoe ik mijn gezicht reinig en verzorg. De reden dat ik dit artikel plaats is omdat ik hier vroeger helemaal niet zo mee bezig was. Tuurlijk haalde ik mijn make-up er altijd op de juiste manier af, maar; wist ik veel dat ik na het reinigen nog mijn tonic aan moest brengen? Ik scrubde zo heel af en toe, en deed wel eens een maskertje op; ook dacht ik dat als ik gewoon op zijn tijd een gezichtsbehandeling deed het allemaal wel oké was. Ik ben hier nu een stuk 'strenger' in geworden voor mezelf en reinig mijn gezicht nu echt twee keer op een dag, of ik nou make-up heb gedragen of niet, ik doe het. Ik heb nooit echt 'problemen' gehad met mijn huid, maar ik merk wel echt verschil. Zelfs zonder make-up ziet mijn huid er gewoon prima uit. Ik ga jullie in dit artikel vertellen wat ik precies gebruik, hoe en hoevaak.


Hier zie je de Lancome Miel-en-Mousse en het reinigingswater van Garnier. Zoals ik al zei reinig ik mijn gezicht twee keer op een dag. In de ochtend doe ik het puur met de Lancome Miel-en-Mousse. Dit is een gel die je droog op het gezicht aanbrengt, vervolgens met water in gaat masseren, en er weer af haalt. Het reinigt je gezicht, en kan ook gebruikt worden om je make-up er af te halen. Ook zit er honing in, dit is goed voor rode plekjes en littekens. Wanneer ik in de avond mijn gezicht reinig, en er dus make-up op zit, gebruik ik eerst nog het reinigingswater van Garnier, om het meeste alvast er af te halen. Vervolgens gebruik ik ook weer Lancome Miel-en-Mousse. En ik moet zeggen, deze grote oranje fles gaat ontzettend lang mee.

Dit is de tonic die ik gebruik. Deze gebruik ik ook twee keer op een dag. Hoe ik vroeger eigenlijk niet wist waar dit voor was, vergeet ik dit nu gewoon NOOIT meer. Na het reinigen breng ik deze namelijk aan over mijn gezicht, deze neutraliseert de huid namelijk weer helemaal na het reinigen. Ook 'bereid' je hier mee de huid voor op de verzorging die er na de tonic over heen gaat. Ik merk ook dat mijn huid, na de tonic, mega fris aanvoelt. En dan is het heerlijk om je creme er nog over heen aan te brengen.

Vervolgens breng ik mijn favoriete creme aan, dit is de hydra gel creme van Chanel. Ik zelf heb de gel variant, maar je hebt hem ook in de creme variant. Voor mij is de creme variant te vol, en heb ik dus voor de gel gekozen. Deze is heel fijn en luchtig om aan te brengen. Qua serum ben ik nog heel erg aan het twijfelen. Voor onder mijn make-up gebruik ik namelijk een serum van Armani Prima, omdat deze de eigenschap heeft de make-up beter te laten zitten. S' avonds gebruik ik op dit moment nog geen vaste serum, al ben ik wel druk bezig met rondkijken welke ik eigenlijk wil. Op dit moment denk ik dat een serum misschien een beetje onnodig is, maar toch vind ik dat beetje extra wel heel fijn. 

Mijn gezicht scrub ik twee keer in de week. Scrubben doe ik na het reinigen met de Lancome Miel-en-Mousse, maar voor de tonic. Deze scrub vind ik zelf heel fijn, het is geen hele grove scrub, hij ruikt lekker, en je hebt echt niet veel nodig. Ik merk na het scrubben ook meteen resultaat. 

Ook breng ik twee keer per week een masker aan. Dit doe ik dan na het scrubben. Ik gebruik nu het pure clay masker van L'oreal. Dit is een detox masker, dus mijn huid voelt echt als 'herboren' aan na het gebruiken hier van. Ik ben sowieso echt een fan van kleimaskers, en ik vind deze eigenlijk ook vrij makkelijk om weer van mijn gezicht af te halen.

Wat ik ook heel fijn vind, is dat mijn lippen altijd goed aanvoelen. We hebben allemaal wel eens velletjes en/of droge lippen denk ik, zeker wanneer de kou er weer aan komt of juist de volle zon er op schijnt. Wanneer ik geen make-up draag vind ik het ook altijd fijn om wel iets op mijn lippen te hebben. De lipcreme van Nuxe is lekker vet en ruikt heel lekker. De lipconditioner van Mac daar in tegen, is heel vloeibaar en hydradeert je lippen de gedurende dag.


Hoe verzorgen en reinigen jullie je huid? En wat is een product dat jullie niet kunnen missen?Image and video hosting by TinyPic

Een reactie posten

Latest Instagrams

© Beauty by Bo. Design by FCD.