HOW TO: DE MAANDAG OVERLEVEN

vrijdag 15 september 2017

Goedemorgen lieve lezers, vandaag is het vrijdag, en dat betekend dat het tijd is voor een 'how to' artikel. Vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik de maandag overleef. We kennen het allemaal wel, we haten de maandag gewoon. En het rare is, als je week op dinsdag begint (als je maandag vrij bent), voelt het gewoon zo anders. Het is dan ineens allemaal minder erg lijkt wel. Lees snel verder, zo vertel ik jullie mijn tips hoe ik mijn maandagen overleef.
De wekker net iets eerder zetten.
Dit klinkt misschien heel gek, zeker omdat we maar al te graag sluimeren, en dat zeker op de maandag. Maar, wanneer ik in de ochtend tijd over heb voelt dit toch echt wel lekker. Zeker op maandag. Het lukt me niet altijd, maar ik probeer toch altijd even een halfuurtje voor mezelf te hebben. Wanneer ik op maandag gewoon even een halfuurtje bij kom, koffie zet, rustig mijn koffie op drink.. Dan gaat het toch allemaal net wat lekkerder en niet zo gehaast. Dan ga ik tenminste niet zo gehaast en saggie de deur uit. Ook heb ik mezelf getrakteerd op een abbonementje op de Glamour, heerlijk even een tijdschriftje lezen met een bak koffie erbij.

Maak jezelf niet te druk op een zondagavond.
Heel simpel, maar; als ik een drukke zondagavond heb gehad, dan kom ik op zondag ook heel moeilijk in slaap. Maak het jezelf op zondag lekker zo makkelijk mogelijk, ga lekker op tijd in bed liggen, lees een boek/tijdschrift, kijk een serietje.. Heerlijk. Vaak doe ik voor het slapen gaan ook nog een geurkaars aan, het lijkt vaak wel alsof ik door het kaarslicht heel rustig wordt, zeker nog na een hete douche.

Stay positive.
Denk maar zo, als je de maandag eenmaal hebt gehad, is het zo weer dinsdag. En dan zit je alweer bijna op het midden van de week rond woensdag/donderdag, en dan heb je het zo weer gehad. Helaas lijkt het altijd alsof het zo weer maandag is, en het te lang duurt voor het weekend is.

Later beginnen op werk/school? Neem de tijd voor een drankje in de buitenlucht.
Wanneer je op maandag nou net wat later hoeft op te starten, geef jezelf dan lekker even een halfuur/uurtje de tijd, om de stad in te gaan, in de frisse buitenlucht te gaan zitten en daar even lekker bij te komen. In mijn geval hoort daar een cappuccino bij, of drie, om dan lekker even goed wakker te worden.

En vergeet niet, we hebben allemaal een hekel aan maandag, en wat is er nou eigenlijk zo erg aan die ene dag in de week waar je weer even moet wennen aan de wekker en je telefoon het liefst stuk gooit. Het is normaal! Maar hopelijk, start je met deze tips de maandag net wat beter.Image and video hosting by TinyPic

Een reactie posten

Latest Instagrams

© Beauty by Bo. Design by FCD.