'Bo, blog je eigenlijk nog?'


'Bo, blog je eigenlijk nog?' Een vraag die ik de laatste tijd vaak heb gekregen, zowel van familie als mensen om me heen en op social media. Om gelijk het antwoord te geven: ik heb een tijd wat minder aan mijn blog gedaan maar wil binnenkort eigenlijk weer veel met mijn blog bezig zijn, een nieuwe lay-out laten maken en weer vol op gaan bloggen. De redenen dat het even wat minder was kan je hier lezen.


Mijn belangrijkste reden is eigenlijk: school, het gaat niet echt super op mijn nieuwe opleiding en ik vind het allemaal nog lastig. Ik moet ook eerlijk zeggen, aan het begin was ik ontzettend lui en ga ik daar nu pas de gevolgen van in zien. Ik vind het heel erg lastig dat er veel van mezelf verwacht wordt,  ik bedoel ik ben pas zestien jaar, en mijn concentratie is niet altijd even goed. Dit is natuurlijk geen excuus en ligt volledig aan mezelf, maar ik moet er gewoon even heel hard aan gaan trekken aangezien ik dit jaar heel graag wil halen. Op mijn stage heb ik namelijk gemerkt hoe leuk ik dit vind,  en wil er eigenlijk toch wel heel graag voor gaan. Voor de mensen die benieuwd zijn wat ik doe, ik doe financieel medewerker en ga (als het goed gaat) het laatste jaar door voor bedrijfsadministrateur. Ik wil heel graag naar House of Orange, een make-up opleiding, maar wil eerst gewoon heel graag een MBO diploma. En ondanks dat dit heel iets anders is, wil ik op dit gebied graag een MBO diploma halen. Ik zit nu een vertraagde klas, wat betekend dat ik lesblok 2 herhaal zodat ik het allemaal wat beter ga begrijpen en opnieuw een kans krijg om betere cijfers te halen.

Ook zat ik een paar weken terug een beetje in de war over dingen, ik heb altijd veel moeite gehad met het feit dat ik vaak heelveel voor mensen over heb, en zij dat misschien niet altijd voor mij hebben. Ik heb genoeg mensen om me heen die dat gelukkig wel doen en waar ik ontzettend veel van hou, ik heb de laatste tijd ook veel tijd met deze mensen door gebracht en echt mijn complimenten, zij hebben me altijd vrolijk gemaakt en ervoor gezorgd dat mijn koppie omhoog bleef staan. Ook was ik zo iemand die er altijd over na dacht: 'Maar als ik dit doe of dat doe, vinden mensen me dan nog wel leuk?' Terwijl ik me eigenlijk ben gaan realiseren dat je eerst van jezelf moet houden voordat een ander dat doet, en je altijd moet blijven doen wat jou gelukkig maakt, en we nou eenmaal niet gemaakt zijn om de mensen om ons heen tevreden te houden. Ik dacht ook altijd na over dingen waar ik me totaal niet druk over hoefde te maken, ja dit heb ik enorm erg gehad, maar hier ben ik me eigenlijk over heen gaan zetten aangezien dat gewoon echt niet nodig is.. Gewoon lekker doen wat jou gelukkig maakt!

Het gaat nu echt goed met me, ik ben echt ontzettend gelukkig en hoop alleen dat het nog wat beter gaat worden met school. Er was natuurlijk niks ergs aan de hand, maar soms heb je gewoon even wat tijd nodig om alles voor jezelf op een rijtje te zetten, en kom je er altijd 1000 keer beter boven op. De mensen die me kennen weten ook heel goed hoe positief ik in het leven sta, en dat ik ontzettend veel van de mensen hou die ik tot nu toe ken. Je leert mensen kennen voor een reden denk ik altijd maar.


Lieve mensen, ik ben 'back in the game' en hoop snel weer veel te gaan bloggen!

Image and video hosting by TinyPic

3 opmerkingen

 1. Vind het echt een heel mooi stukje Bo! Gelukkig voel je je nu wat beter hopelijk blijft dat zo! Je bent zo'n mooi meisje :) Ik zal zeker elke x weer je stukjes lezen wanneer je weer begint!:) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk al helemaal uit naar je leuke artikelen Bo! Je blog is geweldig en ik lees het altijd met liefde.
  Ik snap helemaal waarom je niet zo veel (meer) blogt. Het is natuurlijk logisch dat school voor gaat. Wat fijn om te horen (lezen) dat het nu heel goed met je gaat. Ik heb ook een periode gehad dat ik het gevoel had dat ik teveel over had voor mensen. Geloof het of niet, ik heb iedereen laten zitten, omdat ze gewoon niet 'goed genoeg' voor me waren. Klinkt misschien hartstikke stom, maar hopelijk snap je mijn punt :) Gelukkig heb ik een vriendin waar ik het echt goed mee kan vinden. Soms denk ik ook 'Een of twee vriendinnen is veel beter dan een grote groep'
  Welkom terug Bo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees altijd graag je artikels op je blog, maar natuurlijk begrijp ik dat school voor gaat! Ik hoop dat je de opleiding ook zeker gaat halen, wij kunnen wel wachten. Er zullen altijd mensen zijn die je naar beneden proberen te halen, maar dat zou dan alleen betekenen dat jij boven hun staat en ze eigenlijk super jaloers op je zijn! Doe gewoon wat je het liefste doen en dan komt alles vanzelf!
  Zie er naar uit om weer artikels te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen