Chanel Loose Powder foundation


Ik was al tijden op zoek naar een mooie losse poeder om mijn gezicht mee op te poederen. Toen ik laatst in Amsterdam was en langs al die make-up counters liep, wist ik dat ik er vandaag toch echt eentje ging vinden. Ik liep langs bij de counter van Chanel, en heb toen deze prachtige poeder gekocht. Het is eigenlijk een foundation in poeder vorm, maar ook perfect om het hele gezicht mee af te poederen zoals ik dat nu doe. Het doosje is al een pareltje, dus lees snel verder over dit geweldige product waar ik ontzettend enthousiast over ben.Ik was dus inderdaad op zoek naar een losse transparante poeder om alles mee af te poederen, maar kwam toch terug met deze. Ik wist dat ze bij Chanel ook altijd een transparante poeder hadden, maar toen ik daarom vroeg vertelde ze dat deze uit het assortiment was en dit een soort vervanger was. Deze heeft alleen een wat betere dekking, omdat dit natuurlijk eigenlijk gewoon een foundation is maar dan in poedervorm. Ik heb hem in nummer 30, ze hebben hem zowel uitgetest op mijn handen als op mijn gezicht over mijn foundation heen en hij was exact de kleur van mijn gezicht. Je zag hem niet eens zitten, je zag enkel dat het mooi mat was geworden.


Hier heb ik de poeder wat dikker aangebracht op de binnenkant van mijn hand om even te laten zien wat hij nou precies doet. Hij maakt het ontzettend mat, en blijft de hele dag mooi zitten. De poeder is ook heel fijn en makkelijk om mee te werken, en kan je prima voorzichtig opbouwen zonder dat er meteen te veel op zit.


De manier waarop je deze poeder moet gebruiken gaat ook perfect, het kwastje wat erbij hoort is ontzettend zacht, en ondanks dat ik daar geen hoge verwachtingen van had levert het kwastje een prachtig resultaat op. Wanneer je de poeder open maakt, zit er een soort kussentje in en wanneer je daarop drukt met het kwastje komt het naar boven en zit er poeder op het kwastje. Je hebt niet veel nodig voor een prachtige dekking, en zowel van dichtbij als van veraf ziet deze poeder er prachtig uit op de huid. Hij blijft niet op de huid liggen maar het lijkt wel alsof de poeder samen smelt met de rest van je make-up en het geheel de hele dag mat houd. 


Ik heb hier een foto zonder enige bewerking, deze is ook nog eens in het daglicht gemaakt. Ik snap alleen niet hoe het kan dat Blogger mijn lippen op deze foto ineens lichter maakt? Maar de rest klopt gelukkig nog haha! Zoals jullie zien maakt deze poeder mijn gezicht prachtig mat, ik was eerst wel bang dat het teveel zou worden en het er to much uit zou zien. Nu gebruik ik ook behoorlijk wat make-up, maar deze maakt het zeker niet te veel vind ik zelf. Een normale of wat mindere hoeveelheid foundation met vervolgens deze poeder er overheen geeft mij het meest mooie effect wat ik ooit heb gehad. 

Wat mij ook heel erg tevreden maakt is dat mijn t-zone helemaal niet meer gaat glimmen, ik had altijd last van een hele vette huid op deze plekken die na 2/3 uurtjes al ging glimmen. Met deze poeder heb ik een hele dag gewerkt, en normaal ging het dan meteen glimmen maar zelfs na (serieus!!) 8 uur werken zat hij er nog perfect op en voelde ik helemaal geen olie-achtige huid, en ik glimde gewoon totaal niet.

Deze poeder bevat 10 gram, is een grote pot en gaat ontzettend lang mee. Het enige nadeel aan deze poeder is de prijs, hij is maar liefst 65 euro en ik kwam hier bij de kassa pas achter. Is misschien maar beter ook, anders had ik erover getwijfeld en had ik dit pareltje misschien nooit ontdekt. Maar hij is het geld drie dubbel waard!

Wat voor poeder gebruiken jullie, of gewoon helemaal geen?
Image and video hosting by TinyPic

1 opmerking

  1. Ik wist niet dat dit zo'n dekkend poeder was! Wel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen